មាន់ដុតគឺជាមុខម្ហូបមួយដែលប្រិយមិត្តភាគច្រើននិយមចូលចិត្ត ជាពិសេសវាកាន់តែមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់នៅពេលដែលអ្នកដុតជាមួយ បន្លែ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំ ផ្សេងៗ ដើម្បីធ្វើម្ហូបមួយមុខនេះឲ្យមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។
+ គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់ កន្លះគីឡូក្រាម
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបបាយ
- ខ្ទឹមសរ ១០ កម្ពឹស
- ខ្ញី ១ ដុំ
- ទឹកម្ទេស (ខាប់ ហើយហឺរ) ៥ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសស្ងួត (មិនសូវហឺរ គេយកទៅធ្វើគីមឈី) ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកកន្លះលីត
- ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ស្ពៃក្តោប កន្លះគីឡូ ចិតជាចំណិត ដុំៗ
- ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែតូចល្មម
- នំអង្ករ ៤ ដុំ កាត់ ២ ខ្នាំងដៃ
- ដំឡូងជ្វា ១ ផ្លែ ចិតជាចំណិតៗ
- ការ៉ុត ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
- ម្ទេសពណ៍បៃតង ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
- ស្លឹក Perilla
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបបាយ
- ខ្ទឹមសរ ១០ កម្ពឹស
- ខ្ញី ១ ដុំ
- ទឹកម្ទេស (ខាប់ ហើយហឺរ) ៥ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសស្ងួត (មិនសូវហឺរ គេយកទៅធ្វើគីមឈី) ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកកន្លះលីត
- ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ស្ពៃក្តោប កន្លះគីឡូ ចិតជាចំណិត ដុំៗ
- ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែតូចល្មម
- នំអង្ករ ៤ ដុំ កាត់ ២ ខ្នាំងដៃ
- ដំឡូងជ្វា ១ ផ្លែ ចិតជាចំណិតៗ
- ការ៉ុត ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
- ម្ទេសពណ៍បៃតង ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
- ស្លឹក Perilla
+ វិធីធ្វើ
១. ហាន់សាច់មាន់ជាចំណិតៗរូចដាក់ចូលទៅក្នុងចាន។ លាយទឹកស៊ីអ៊ីវ និងម្រេច ១ ស្លាបព្រាបាយដូចគ្នា រូចហើយទុកដោយឡែកសិន។
២. រៀបចំគ្រឿងសម្រាប់លាយជាមួយបន្លែ រូមមាន ខ្ទឹមស ១០ កម្ពឹស, ខ្ញី ១ ដុំ, ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកកន្លះលីត្រ ដាក់នៅក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុក រង់ចាំប្រហែលជា ១ នាទី ទើបចាក់ចូលទៅក្នុងចានមួយសិន។
៣. រៀបចំបន្លែដាក់នៅក្នុងឆ្នាំងចម្អិន ដំបូងរៀបស្ពៃក្តោប, ការ៉ុត, ម្ទេស, នំអង្ករ, ដំឡូងជ្វា និង ស្លឹក Perilla រៀបជារាងរង្វង់ នៅចំកណ្តាល ដាក់សាច់មាន់ និងគ្រឿងទេសដែលបានក្រឡុកពីលើ។
៤. រៀបចម្អិនដាក់កំដៅប្រហែលជា ២ ទៅ ៣ នាទី កូរច្របល់គ្រឿងចូលគ្នាឲ្យសប់ទុកប្រហែលជា ២០ នាទី នោះអ្នកនិងអាចបរិភោគបាន៕
Comments
Post a Comment