+ គ្រឿងផ្សំ
- ភ្លៅមាន់ ៥០០ក្រាម - ផ្កាស្ពៃខៀវ ២៥០ក្រាម - គ្រាប់ឈូក ខ្ចី១០០ក្រាម - ខ្ទឹមក្រហម ចិញ្ច្រាំ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ - ជីរនាងវងចិញ្ច្រាំមួយស្លាបព្រា - អំបិល - ស្ករ - ប្រេងឆា - ម្សៅស៊ុប + វិធីធ្វើ ១. គ្រាប់ឈូកស្ងោរឲ្យទន់បន្ដិច ។ ផ្កាស្ពៃខៀវហាន់ជាចំណិតល្មមហូប ។ ២. ភ្លៅមាន់កាប់និង ហាន់ជាដុំល្មមមាត់រួចប្រលាក់នឹងអំបិល ១.៨ស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្ករ ១.២ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្សៅស៊ុប ១.៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំ ១.៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ច្របល់ឲ្យសប់ហើយ ទុកប្រហែល ១០នាទី ។
+ស្ងោរម្រះសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ
+ គ្រឿងផ្សំ
- ម្រះ - មីសួរ - អំបិល - ប៊ីចេង - ស្លឹកខ្ទឹម - សាច់ជ្រូក(សាច់លាយខ្លាញ់) - ខ្ទឹមស - ស្ករ - ម្រេច + វិធីធ្វើ ១. ម្រះ កាត់កង់ៗ ឆ្កឹះយកគ្រាប់ចេញ រួចលាងទឹកឲ្យស្អាត(ប្រសិនបើខ្លាចល្វីងពេក ស្រុះទឹកក្ដៅសិនក៏បាន) ។ ២. យកមីសួរទៅ ត្រាំទឹកឲ្យរីក កាត់ឲ្យខ្លីៗ សច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត រួចយកគញរឿងផ្សំ អំពិល ស្ករ ប៊ីចេង ម្រេច មកលាយជាមួយសាច់ ជ្រូកចិញ្ច្រាំនេះ បន្ទាប់មកយកមីសួរដែលកាត់រួចនោះ មកច្របល់ជាមួយសាច់ជ្រូក រួចយកម្រះមកញាត់សាច់ជ្រូកដែលបានលាយរួចនេះញាត់រួចហើយ ទុកមួយអន្លើសិន ស្លឹកខ្ទឹមលាងទឹកឲ្យស្អាតហាន់ឲ្យល្អិត ។ ៣. យកឆ្នាំងទឹកដាំឲ្យពុះ បង់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករបន្ដិច ចូលទៅ ក្នុងទឹកសម្ល បន្ទាប់មកទើបបង់ម្រះចូល រំងាស់ឲ្យផុយម្រះបន្ដិច ទើបភ្លក់មើលឲ្យល្មម ឆ្ងាញ់ រួចដួសដាក់ចានរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច ។
+ស្ងោរមាន់សាច់ដូង
+ គ្រឿងផ្សំ - សាច់ដូង (ស្ទើរខ្ចីស្ចើរចាស់)១០០ក្រាម - សាច់មាន់ ៥០០ក្រាម - សាច់ជ្រូក (សាច់ជ្រូកខ្លាញ់តិចតួច) ១០០ក្រាម - ខ្ញី , អំបិលបន្ដិចបន្តួច - ដុំស៊ុបខ្នរ១ដុំ ។ + វិធីធ្វើ ១. ហាន់សាច់ដូងជាដុំតូចៗ លាងសាច់មាន់ឲ្យស្អាត និងកាប់ជាដុំៗ រួចហាន់ខ្ញីជាបន្ទះ ។ ២. ដាំទឹកឲ្យពុះ រួចហើយចាក់សាច់មាន់ចូលស្រុសឲ្យអស់ជាតិឈាម ទើបស្រង់ចេញទុកប្រើការ ។ ៣. ចាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ (លើកលែងតែអំបិល និងដុំស៊ុបខ្នរ) ចូលក្នុងឆ្នាំងស៊ុប ហើយថែមទឹកឲ្យសមល្មម ដោយដំបូងប្រើភ្លើងស្ងោរទាល់តែពុះ ទើបបែរមកប្រើភ្លើងតិចៗ ស្ងោររំងាស់រយៈ ពេល ២ម៉ោង ហើយមុននឹងដួសមកទទួលទាន ត្រូវបង់អំបិល និងដុំស៊ុបខ្នរចូលផង ។
Comments
Post a Comment