មាន់អប់


+ គ្រឿងផ្សំ 

 - មាន់​ជំទង់ - ខាញ់រាវ - ដំឡូង​បារាំង - ម្សៅមី - អំបិល - ទឹកត្រី - ទឹក​ខ្មេះ - ស្ករស - ម្សៅស៊ុប - ស្លឹក​វ៉ាន់​ស៊ុយ + វិធី​ធ្វើ ១. យក​មាន់ជំទង់​ដែល​គេ​ធ្វើ​រួច​ស្រាប់ កាប់​ស្មង​ជើង និង​ស្លាប​ចោល​ចេញ លាងទឹក​ឲ្យ​ស្អាត ។ ២. ដំឡូង​បារាំង​ចិតជា​ដុំៗ​ខ្ទឹម​បារាំង​ពុះ​ជា ៤ ។ ៣. យក​កូន​ចានចាក់ទឹក​ត្រី អំបិល ស្ករស ម្សៅ​ឆា ម្សៅស៊ុប ទឹក​ខ្មេះ ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម ។


៤. ដាំខ្ទះចាក់​ខ្លាញ់​ទុក​ឲ្យ​ក្ដៅ​​ទើប​ដាក់​មាន់​ចៀន​ទាំ​ងមូល​ឲ្យ​ឡើង​ ក្រហម​ហើយ​ចាក់​ត្រី​ដែល​លាយ​ទុក​នោះ​ស្រោច​ពី​លើ​ដាក់​ដំឡូង និង​ខ្ទឹម​បារាំង​ចាក់​ទឹក​ត្រីដែល​លាយ​ទុក​នោះ​ស្រោច​ពីលើ​ដាក់ដំឡូង និង​ខ្ទឹម​បារាំង​ចក់​ទឹក​បន្ដិច​​គ្រប​ឲ្យ​ជិត​ទុក​វា​ ១០នាទី ហើយ​បើក​គ្រម​ចេញ យក​វែក​ត្រលប់​សាច់​មាន់ពី​ម្ខាង​​ទៅ​ម្ខាងទើបគ្រប​ម្ដង​ទៀត បើ​រឹង​ត្រូវ​ថែម​ទឹក​ម្ដង​ទៀត​រំ​ងាស់​ឲ្យ​ទាល់​តែ​ផុយ​សាច់ទឹក​ឲ្យ​ឡើង​ ខាប់​ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន រួច​ដួស​ទឹក​ខាប់​នេះ​ដាក់​ពី​លើ​​សាច់​បេះ​ស្លឹក​វ៉ាន់​ស៊ុយ​រោយ​ពី​លើ (នៅ​ពេល​ចៀន​គេ​ប្រើ​ភ្លើងតិចៗ) ។


Comments