មឹគញ៉ត់សាច់ជាមួយក្រូចឆ្មា

+គ្រឿងផ្សំ
 - មឹក​បំពង់​ ១ក្បាល​ធំ - សាច់​ត្រី​ចីញ្ច្រាំ ៦ស្លាបព្រាបាយ - ម្ទេស​ខ្មាំង ហាន់២ស្លាប​ព្រាបាយ - ជីរវ៉ាន់​ស៊ុយ ហាន់១ស្លាបព្រាបាយ - ខ្ទឹម​សចិញ្ច្រាំ ១ស្លាប​ព្រាបាយ - ទឹក​ត្រី ១ស្លាប​ព្រាបាយ - ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ១ស្លាប​ព្រាបាយ - ក្រូច​ឆ្មារ ហាន់​ជា​ចំណិតស្ដើងៗ១ផ្លែ - ស្ករស ១វែកសម្ល - អំបិល ១ភាគ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ - ខ្ទឹម​ស ហាន់ជា​ចំណិត​ស្ដើងៗ សម្រាប់​រោយពីលើ ១ស្លាប​ព្រា​បាយ + វិធីធ្វើ ១. លាយ​ផ្សំ​សាច់​ត្រី​ចិញ្ច្រាំ ជាមួយ​អំបិល ឲ្យ​ចូល​គ្នា​សព្វ រួច​ផ្អាប់​ទុក​មួយ ស្របក់ ។ ២. លាង​មឹក ឲ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក យក​សាច់​ត្រី​ដែល​ផ្អាប់​ទុក​នោះ មក​ញាត់​ធ្វើ ជា​ស្នូល រួច​ហាន់ជាកង់ៗ ហើយ​រៀប​ដាក់​ចាន ដើម្បី​ចំហុយ​ដោយរៀប​ចំណិត ក្រូច​ឆ្មារ អមខាងផង ។ ៣. លាយ​ផ្សំ​គ្រឿងគ្រៅ ដូច​ជា ម្ទេស​ហាន់ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹម​ស ទឹក​ត្រី ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ស្ករស និង​ទឹកស៊ុប ហើយ​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា ឲ្យ​សព្វ​ភ្លក្ស​មើល​រសជាតិ​ឲ្យ​​​ល្មម​ត្រូវ​មាត់​។ ៤. ដួស​ទឹក​គ្រឿង​ផ្សំនេះ ៣ស្លាប​ព្រាបាយ ស្រោច​ពី​លើ​មឹក​ញាត់​សាច់ ដែល​ហាន់​ជា​កង់ៗ ហើយ​រួច​យក​ទៅ​ចំហុយ​ឲ្យ​ឆ្អិន ។ ៥. យក​មឹក​ចំហុយ​ចេញ​មក ហើយ​ស្រោច​ទឹក​គ្រឿង​ផ្សំ ដែល​នៅ​សល់​ពីលើ រួច​សឹម​រោយខ្ទឹម​សហាន់ និង​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ។


+ត្រីសមុទ្រចំហុយ បន្លែគ្រប់មុខ

 + គ្រឿងផ្សំ
 - ខ្ទឹម​បារាំង - ការ៉ុត ១ផ្លែតូច - ខ្ទឹម​ស ដំ ៣ឬ៤ កំពឹស - ឃិន​ឆាយ ឬគល់​ខ្ទឹម - អំបិល ១ឬ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ - សាច់ត្រី​សមុទ្រ វះជា​បន្ទះ​ធំ ១ឬ២ ដុំ - ម្រេច​បុក​គ្រើមៗ ១ ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ - ប៉េងប៉ោះ និង​ម្ទេស​ប្លោក ៣ពណ៌​តាម​ចំណូល​ចិត្ត - ក្រដាស​អាលុយ​មីញ៉ូម(កាដាស​ខ្ចប់ត្រី​ដុត)១ផ្ទាំង + វិធីធ្វើ ១. ហាន់​បន្លែ​ផ្សេងៗជារាង​បួន​ជ្រុងតូចៗ ឲ្យបាន​១មុខ ១ពែង ។ ហាន់​សាច់ត្រី ជា​ដុំ​ល្មមៗ​ កុំ​ឲ្យ​តូច​ពេក​។ ២. យក​ត្រី និង​គ្រឿង​ផ្សំ​ផ្សេងៗ​ដែល​ត្រៀម​​ទុក ដាក់​ក្នុង​ក្រដាស​អាលុយ​មីញ៉ូម រោយ​អំបិល និង​ម្រេច​ឲ្យ​សព្វ តាម​ចំណូល​ចិត្ត ទើប​បត់ក្រដាស​ខ្ចប់​ឲ្យ​ជិត ។ ៣. បត់​ចុង​ទាំង​សងខាង​ឲ្យ​ណែន យក​ចូល​ចង្ក្រាន​ចំហុយ​ប្រហែល ១០ទៅ១៥នាទី ឬ​ចំហុយ​រហូត​ឆ្អិន តាម​ចំណូល​ចិត្ត ។ អាហារ​ដែល​ចម្អិន​ដោយ​វិធីនេះ នឹង​ទទួល​បាន​គុណ​ភាព​ខាង​អាហារ​​​ខ្ពស់​ទទួល​បាន​រសជាតិ ធម្មជាតិ និងទឹក​ខាប់ៗដែល​ចេញ​មក​ពី​បន្លែ​​ផ្សេងៗ​ជាពិសេស វា​មាន​ពណ៌​ស្រស់ គួរ​ឲ្យ​ចង់​ទទួល​ទាន ។



+ត្រីឆ្ពងចំហុយខ្ញី

+ គ្រឿងផ្សំ

    - ត្រី​ឆ្ពង់ ១ទៅ២បន្ទះ
    - ខ្ញីហាន់​ស្ដើងៗ ១​ស្លាបព្រា​បាយ
    - ម្ទេស​ដៃ​នាង​ហាន់ ១ឬ២គ្រាប់
    - សណ្ដែកកួរ ៥០ក្រាម
    - អំបិល ១ភាគ២ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ
    - ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ១ភាគ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    - បន្លែ​ខាត់ណា ៥០ក្រាម
    - គល់ខ្ទឹម ២ស្លាប​ព្រាបាយ
    - ទឹក​ជ្រលក់​សៀង ២ស្លាប​ព្រាបាយ
    - ប្រេង​ល្ង
    - ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ

+ វិធីធ្វើ

    ១. រៀប​សាច់​ត្រី ដាក់​ក្នុង​ចាន​ធន់​កម្ដៅ រួចដាក់​ខ្ញី និង​គល់​ខ្ទឹម​រួច​យក​ទៅ ចំហុយ ។ បន្ទាប់​មក​ឆាសណ្ដែក​កួរ និង​បន្លែ​ខាត់​ណា ជា​មួយ​ប្រេង​ឆា ម្ដងមួយមុខៗ ។
    ២. ផ្សំ​រសជាតិ​ដោយ​អំបិល និង​ម្រេច រៀប​ដាក់​ចាន ដោយ​យក​សាច់​ត្រី ដែល​ចំហុយ​ឆ្អិន​ហើយ ដាក់​លើ​បន្លែ ស្រោច​ដោយ​ទឹក​ជ្រលក់​សៀង ដែល​ឆា​ជា​មួយ​ប្រេង​ល្ង និង​តុប​តែង​ដោយ​ម្ទេស​ពណ៌​ក្រហម​​ជីរវ៉ាន់​ស៊ុយ និង គល់​ខ្ទឹម ។






Comments