គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់គោ(សាច់ល្អ) ខ្លាញ់ជ្រូក គ្រឿងការី ដំឡូងជ្វា ទឹកត្រី ស្ករស ខ្ទឹមក្រហម ម្សៅស៊ុប អំបិល។ វីធីធ្វើ៖ ១. ដំឡូងជ្វា ចិតសំបកចេញលាងទឹកឱ្យស្អាត កាត់ជាចង្វាមូលប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ចៀនឱ្យឡើងក្រហមព្រឿងៗទុកមួយអន្លើ។ ២. សាច់គោហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ប្រឡាក់អំបិល ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប គ្រឿងការីម៉ដ្ឋជា ការស្រេច៕
+ឆ្អឹងជំណីជ្រូកចំហុយ
គ្រឿងផ្សំៈ ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកខ្ចី ៤៥០ក្រាម, ស៊ីអីវ-ស កន្លះឬមួយស្លាបព្រាបាយ, ម៉ាស្តាតគ្រីម ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ស្ករ-ស ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, គ្រាប់តៅចៀវមួយស្លាបព្រាបាយ, ទឹកតោចៀវ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ស្រាចិន ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ប្រេងល្ង ២ស្លាបព្រា, ផ្សិតក្រអូបក្រៀមចំនួនពីរដើម (ត្រាំឲ្យទន់), ហាន់ខ្ញីចាស់ជាចំណិតស្តើងៗ ពី១០-១៥ចំណិត, ជីវាន់ស៊ុយ ក្តិចយកតែស្លឹក១ដើម, ម្ទេសដៃនាងពណ៌ក្រហម ចិត្តស្តើងៗ១ផ្លែ, ទឹកស្អាតធម្មតា។ * វិធីធ្វើ ១-ប្រឡាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាមួយទឹកស៊ីអីវ-ស ទឹកផ្សិតក្រអូប ម៉ាស្តាត ស្ករ-ស ទឹកតៅចៀវ ស្រាចិន និងប្រេងល្ង ច្របល់ចូលគ្នា រួចផ្អាប់ទុកចោលប្រមាណ ២-៣ ម៉ោង។ ២-យកឆ្អឹងជំនីរដែលប្រឡាក់រួចដាក់ក្នុងចានផ្សិតក្រអូប ខ្ញី គ្រាប់តៅចៀវ បន្ទាប់មកដាក់ចាននោះចូល ទៅក្នុងថាសចំហុយ។ ៣-ចាក់ទឹកចូលក្នុងឆ្នាំងចំហុយ បិទគម្របរួចកំណត់កំដៅ ភ្លើងចំហុយរយៈពេល ៤០នាទី។ ៤-រៀបចំឆ្អឹងជំនីរជ្រូកដែលចំហុយឆ្អិនហើយ ដាក់ទៅក្នុងចាន រួចតុបតែងមុខលើដោយស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និងចំណិតម្ទេសដៃនាងពីលើ ហើយលើកយកមកទទួលទានទាន់នៅក្តៅៗ៕
Comments
Post a Comment