សាច់ជ្រូកអាំងជាមួយទឹកជ្រលក់









+ គ្រឿងផ្សំ

 - ប្រេង​ខ្យង ១ស្លាប​ព្រា​បាយ - ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ - ស្ករស ១ស្លាប​ព្រាបាយ - ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ១ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ - សាឡាដ ៣ធាង - ខ្ទឹម​ក្រហម​ហាន់ ២មើម - ទឹក​ត្រី ២ស្លាបព្រា​បាយ - ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ២ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ - ទឹក​អម្ពិលទុំ ១ស្លាបព្រា​បាយ - ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ១ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ - ស្ករស ១ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ - អង្ករ​លីង បុកឲ្យ​ម៉ដ្ឋ ១ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ - សាច់ជ្រូក (សាច់​ចំឡក) ២០០ក្រាម - ជីររណា និង ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ









+ វិធី​ធ្វើ

 ១. សាច់​ជ្រូក លាង​ឲ្យ​ស្អាត​ ហើយ​ទុក​ឲ្យ​ស្រស់​ទឹក ។ ២. ប្រេង​ខ្យង ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករស និង​ម្រេច លាយ​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វហើយ ភ្លក្ស​មើល កុំ​ឲ្យ​ផ្អែម ឬ​ប្រៃ​ពេក ។ រួចហើយ យក​សាច់​ជ្រូក មក​ប្រឡាក់​ជា​មួយ​គ្រឿង​ផ្សំ​នេះ ផ្អាប់​ទុក​ប្រមាណ ៥នាទី ដើម្បី​ឲ្យ​ចូល​រសជាតិ ។ ៣. គ្រឿង​ផ្សំ សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​ទឹក​ជ្រលក់ លាយ​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ហើយ​ភ្លក្ស​មើល ឲ្យ​មាន​រសជាតិ​ល្មម​ត្រូវមាត់ ។ ៤. បន្ទាប់​មក យក​សាច់​ជ្រូក​ដែល​ប្រឡាក់​នោះ​ទៅ​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្អ ហើយហាន់​ជា​ចំណិត​ស្ដើងៗ ដាក់​ចាន​ពិសារ​ផ្ទាប់ជា​មួយ​សាលាដ ទឹក​ជ្រលក់ និង​បាយ ។

Comments