ស្ងោជ្រក់ត្រីជាមួយ​ផ្សិត គ្រឿងផ្សំ


ស្ងោជ្រក់ត្រីជាមួយ​ផ្សិត
គ្រឿងផ្សំ
  • ស្លឹក​ខ្ទឹម​​ ១មួយគម្ព ​
  • ម្ទេស ១ឬ ២ផ្លែ
  • ក្រូច​ឆ្មា​១ផ្លែ
  • ត្រី​ ៤០០ក្រាម
  • គល់​ស្លឹកគ្រៃ ១គុល
  • បន្ថែម​អង្ករ​កន្លះ​ស្លាព្រាកាហ្វេ
  • ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង
  • ស្ករសរ​ ២​ស្លាព្រាកាហ្វ
  • ទឹកត្រី​ ៤​ស្លាព្រាបាយ
  • អំបិលមួយ​ស្លាព្រាកាហ្វេ
  • ផ្សិតឈូក(ចំបើង) ២០០ក្រាម
វិធីធ្វើ
១/ ជាដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​ធ្វើ​ត្រី​និង​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​កាត់ជាកងៗ។
២/ ដាក់​ដាំ​ទឹក ​ព្រម​ទាំង​បន្ថែម​អង្ករ​កន្លះ​ស្លាព្រាកាហ្វេ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេងចូល ហើយយក​គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ដំឲ្យ​ទក់​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដែល​ដាំទុកនោះ រងចាំ​ឲ្យ​ពុះដាក់​ត្រីចូលកូរ​ឲ្យ​សព្វ រួច​បន្ថែម អំបិលមួយ​ស្លាព្រាកាហ្វេ,ទឹកត្រី​ ៤​ស្លាព្រាបាយ​,ស្ករសរ​ ២​ស្លាព្រាកាហ្វ រង់ចាំមួយរំពុះ​រហូត​ដល់​ត្រី​រាង​ឆ្អីន​បន្ទិច​សូម​ដាក់​ផ្សិត​ចូល​បន្ទាប់​មក​រំងាយស់​មួយ​រំពុះភ្លក់​មើល​តាម​ចំ​ណូល​ចិត្ត​ជាការស្រេច។
៣/ នៅពេល​ដែល​រាបដាក់​ចាន​អ្នក​ត្រូវ​បន្ថែម​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ក៏​ដូច​ជា​ម្ទេស​ព្រម​ទាំង​ក្រូច​ឆ្មាចូល​ផង។​

ស៊ុតចៀន ម្ទេសប្លោក
'

គ្រឿងផ្សំ
  • ម្ទេសហាវៃ ១ ផ្លែ
  • ប៊ីចេង​កន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករ​ស​ ១ ​ស្លាព្រាកាហ្វេកន្លះ
  • ខ្លាញ់​ ៥០ ក្រាម
  • ស៊ុត ៣ គ្រាប់ ​
  • ម្រេចកិន
  • ស្លឹកជី ៣ ទៅ ៤ សណ្លឹក
របៀបធ្វើ
១. ជាដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​ហាន់​ម្ទេស​ជា​ទទឹង​ៗ​ដែល​មាន​កម្រាស់​ ៣​សង់ទីម៉ែត​ប៉ុន្តែ​ប្រយ័ត្ន​កុំឲ្យ​ដាច់ឲ្យសោះ។លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​ទុក​មួយ​អន្លើ។
២. ជាបន្ត​មក​ទៀត​អ្នក​គួរ​​តែ​ប្រើម្ជូ​លាយ​ជាមួយ​​ទឹកត្រី​ចំនួន​ ៤​ស្លាព្រាបាយ,ប៊ីចេង​កន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ,ស្ករ​ស​ ១​ស្លាព្រាកាហ្វេកន្លះ​កូរ​ចូល​គ្នាឲ្យ​សព្វ​ចូល​ជាតិ​គ្នា។
៣. អ្វី​ដែល​អ្នក​គួរ​តែ​ធ្វើ​នៅ​ពេល​នេះ​គឺ​ដាក់​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅបន្ទាប់​មក​ចាក់ខ្លាញ់​ចូល​វាសឲ្យ​សព្វ​ខ្ទះ​បន្ទាប់​មក​ដាក់​ម្ទេស​ដែល​បាន​កាត់​រួចចូល​ហើយ​ជា​បន្តមក​ទៀត​អ្នក​គួ​​​គោះស៊ុត​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ប្រឡោះនៃ​ម្ទេស​។
៤. រងចាំ​រហូត​ដល់​ស៊ុត​រាងគ្រាម​បន្ទិច​អ្នក​គួរោយ​ម្រេចនិងស្លឹកជី​ពីលើ​ស៊ុត​ព្រម​ទាំង​ស្រោច​ទឹកម្ទូដែក​បាន​លាយ​ទុក​ពីបន្ទាប់​មក​ធ្វើ​ការ​ប្រែ​ទៅ​ម្ខាងទៀត​ដួស​ដាក់​ចាន​​ជាការស្រេច៕

ឆាល្ពៅ




ល្ពៅ​ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ម្យ៉ាង​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវ​ជាតិ​ព្រម​ទាំង​វីតា​មីន​យ៉ាង​ច្រើន ដែល​ជួយ​​ផ្តល់​មក​នូវ​អត្ថ​ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព។ ដោយ​សារតែ​គុណប្រយោជន៍​ដល់​សើល​លុប​របស់វា​ទើ​ល្ពៅ​ត្រូវ​បាន​គេ​យក​ទៅ​ឆ្នែ​ធ្វើ​ជា​បង្អែម ឬ​ម្ហូប​ផ្សេងៗ។
គ្រឿងផ្សំ
  • សាច់ជ្រូក ២០០ ក្រាម
  • ល្ពៅ ៥០០ ក្រាម
  • ទឹកត្រី ២ ស្លាព្រាបាយ
  • ស្ករស ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
  • អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេងកន្លះ​ស្លា​ព្រា​កាហ្វេ
  • ម្រេចម៉ត់កន្លះស្លាព្រា​កាហ្វេ​
  • ស្លឹក​ខ្ទឹម​ មួយដើម
វិធីធ្វើ
១. ដំបូងអ្នកត្រូវ​ជិតសំបកល្ពៅព្រមទាំង​ហាន់ឲ្យតូចៗទុកមួយអន្លើ។
២. សាច់ជ្រូក​ត្រូវ​លាងឲ្យស្អាត​បន្ទាប់​មកចិញ្ច្រាំឲ្យ​ម៉ត់។ធ្វើការលាងស្លឹកខ្ទឹមនឹងហាន់ទុក​ដាក់ពី​​លើ​ល្ពៅ។
៣. ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ដាក់បំពងឲ្យ​ឈ្ងុយដាក់សាច់ចិញ្ច្រាំចូល​​ឆាមួយ​ត្រឡប់ រួច​​បន្ថែម​​ទឹក​ត្រី ២ ស្លាព្រា​បាយ, ស្ករស ២ ស្លា​ព្រា​កាហ្វេ, អំបិល​កន្លះ​ស្លា​ព្រា​កាហ្វេ​, ប៊ី​ចេង​កន្លះ​​ស្លា​​ព្រា​​កាហ្វេ, ម្រេច​ម៉ត់​កន្លះ​ស្លាព្រា​​កាហ្វេ ​បន្ទាប់​មក​ ឆា​ត្រឡប់​ចុះឡើង​រហូត​ដល់​​ល្​ពៅឆ្អិន ​បន្ថែម​​ស្លឹក​​ខ្ទឹម​​ចូល​ជា​ការ​​ស្រេច៕


វិធីធ្វើ សម្លរទំពាំង


គ្រឿងផ្សំ
  • ទំពាំងស្រស់ ៣០០ ក្រាម
  • ម្ទេសប្លោកខ្ចី ១ ឬ ២ ផ្លែ
  • ប្រហុក សាច់  ៦ ក្រាម
  • ត្រីកេះ (ត្រីមានជាតិខ្លាញ់) ៤០០ ក្រាម
  • អង្ករកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
  • អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករសមួយស្លាព្រាកាហ្វេកន្លះ
  • ទឹកត្រីមួយស្លាព្រាបាយ
  • បន្លែបន្សាប (ត្រួយម្ទេស ស្លឹកផ្ទី….តាមចំណូលចិត្ត) មួយដៃ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវសកទំពាំងឲ្យនៅតែខ្ចីបន្ទាប់មកប្រើកាំបិតមុខពីមកឈូសឲ្យស្តើងៗ។
២. ប្រហុកត្រូវចិញ្ច្រាំម៉ត់។ ធ្វើត្រី និងលាងទឹកឲ្យស្អាតកាត់ជាកងៗ។
៣. បន្ទាប់ពីអ្នកធ្វើការចិញ្ច្រាំប្រហុក អ្នកត្រូវចាក់ប្រហុកព្រមទាំងត្រពាំងចូលក្នុងឆ្នាំងសម្ល​មួយ​រួច​បន្ថែ​អង្ករ​កន្លះ​ ស្លា​ព្រាកាហ្វេ (ប្រសិន​បើអ្នក​មាន​ទឹក​បាយ​ អ្នក​អាច​ចាក់​ទឹក​នេះ​ចូល​បាន រួច​សឹម​បន្ថែម ​ទឹក​ធម្មតា​តាម​ក្រោយ) ។ ក្រោយ​មក​ចាក់​ទឹក​ចូល​រង​ចាំ​រហូត​ដល់​ត្រពាំង​បាត់​ហាស។
៤. បន្ទាប់ពីរងចាំមយយសន្ទុះរួចមកអ្នកគួរបន្ថែមសាច់ត្រី, អំបិលកន្លះស្លា​ព្រា​កាហ្វេ, ប៊ី​ចេង​កន្លះ​ស្លា​ព្រាកាហ្វេ, ស្ករស​មួយ​ស្លាព្រាកាហ្វេ​កន្លះ, ទឹក​ត្រី​មួយ​ស្លា​ព្រាបាយ និង​ម្ទេស​ចូល​​ កូរ​មួយ​សព្វ​ រួចចាំ​មួយ​រំពុះ​ រហូត​ដល់​ត្រី​ឆ្អិន​គួរ​បន្ថែម​បន្លែ ប​ន្សាប រួច​រង​ចាំ​មួយ​រំពុះ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​តាម​ចំណូល​ចិត្ត​ជា​ការ​ស្រេច៕



Comments